Jednoduchý recept

Bílý chřest s čerstvými a sušenými rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64084
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

250 g Chřest bílý
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Oregano sušené
3 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
30 g Rajčata sušená sterilovaná
3 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 796kJ
5% Sacharidy 19 g
17% Tuky 13 g
20% Sodík 409 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bílý chřest s čerstvými a sušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omytý čerstvý bílý chřest oloupeme, tvrdší spodní konce (2-4cm) odřízneme. Hlavičky chřestu si opatrně odřežeme a odložíme na ozdobu. Pak chřest nastrouháme na speciálním struhadle (hoblíku) na dlouhé nudličky, které připomínají špagety.

2

Omytá zralá rajčata oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do mixéru. Přidáme k nim na kousky pokrájená sušená rajčata, sůl, olivový olej, pepř, sušené oregano a vše rozmixujeme na kaši.

3

Chřestové „špagety“ v míse promícháme s rozmixovanými rajčaty, na talíři porce ozdobíme hlavičkami chřestu a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept