Bílý chřest s čerstvými a sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílý chřest s čerstvými a sušenými rajčaty
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64084 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
3 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
30 g | Rajčata sušená sterilovaná |
3 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Oregano sušené, Rajčata, Rajčata sušená sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílý chřest s čerstvými a sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omytý čerstvý bílý chřest oloupeme, tvrdší spodní konce (2-4cm) odřízneme. Hlavičky chřestu si opatrně odřežeme a odložíme na ozdobu. Pak chřest nastrouháme na speciálním struhadle (hoblíku) na dlouhé nudličky, které připomínají špagety. |
2 | Omytá zralá rajčata oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do mixéru. Přidáme k nim na kousky pokrájená sušená rajčata, sůl, olivový olej, pepř, sušené oregano a vše rozmixujeme na kaši. |
3 | Chřestové „špagety“ v míse promícháme s rozmixovanými rajčaty, na talíři porce ozdobíme hlavičkami chřestu a hned servírujeme. Dobrou chuť. |